"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


maanantai 16. syyskuuta 2013

Askel Lähempänä Unelmaa

(c) Rea
50-lukijan lahja.. Videoblogi.. Pahoittelen, että kumpikaan ei ole vielä ilmestynyt blogiini! Muutin tämän kuun alussa takaisin Ouluun ja aloitin opinnot yliopistossa, joka on täysin valehtelematta vienyt kaiken aikani! Ja kun tähän lisätään vielä Tracon & World Cosplay Summit-karsintojen asu, ei vapaa-aikaa ole ollut juurikaan. Nyt kuitenkin WCS-karsinnat ovat ohi ja aikaa on vihdoin muullekkin. Minun piti piettää myös kuukauden tauko Cosplaystä, mutta arvatkaa kykenenkö?

(c) Wea

World Cosplay Summit Suomen karsinnat 2014, Kisaraportti
Hahmot: Kirito & Klein
Sarja: Sword Art Online
Sijoitus: Ei sijaa

World Cosplay Summit-karsintoihin osallistuminen on ollut minun ja veljeni Hitsuwan unelma jo lähes kolme vuotta. Yritimme ensimmäistä kertaa ottaa osaa vuonna 2011 ja toisen kerran heti seuraavana vuonna.. Paha onni kuitenkin seurasi meitä ja emme päässeet kumpanakaan kertana lavalle. Onneksi, nimittäin taso ei olisi riittänyt sitten millään. 

Tänä vuonna, 2013, se sitten tapahtui. Perjantai iltana pakkasimme valmiit asumme autoon ja matkasimme Tampereelle. Lauantai aamuna asut olivat päälle ja pian olimme tuomarien edessä ja lavalla harjoittelemassa viimmeisen kerran. Olo oli kokoajan jännittynyt, mutta samaan aikaan onnellinen: "Me teimme sen" ajatus pyöri koko ajan mielessä. Kello 17:00 kisa alkoi ja viiden ja kuuden välissä se tapahtui.. Meidän tekemä taustanauha pyörähti soimaan ja esiinnyimme täydelle salille.. World Cosplay Summitin karsinnoissa. Olo oli uskomaton. Esityksemme oli huumori-painotteinen ja oli mahtava kuulla, että yleisö nauroi vitseillemme. Taustanauha oli hivenen kehnonlainen (johtuen omasta kokemattomuudestani niiden tekemisessä) ja esiintyminen itsessäänkin ei ollut kovatasoista (johtuen samasta asiasta). Kuitenkin, nautimme täysin siemauksin koko esiintymisen ajan  ja kun vuoromme oli oli, onnen kyyneleet virtasivat jokaisen silmissä: olimme tulleet askel lähemmäki unelmaamme.

Taso oli kova. Oli ilo nähdä, miten korkeaksi Suomen cosplay-taso on voinutkaan nousta ja miten upeita asuja kanssakisaajat olivat saaneet aikaan, niin ystävät, kuin muutkin. Voitto ei käynyt mielessä kertaakaan, olimme voittaneet jo itsemme, joten nyt oli ilo vain saada katsoa muiden upeita esityksiä! Onnittelut Maria Parviaiselle & Heidi Päiviselle sekä muille sijoittuneille! (:

Mitä kisasta jäi sitten käteen, muuta kuin itsensä voitto ja hyvä fiilis? Järkyttävä insps tehdä yhä uusia ja uusia asuja ja kehittyä! Level Up on paikallaan ja niitä aion saadakkin melkoisesti seuraavan vuoden aikana niin asujen teossa, esiintymisessä, kuin myös taustanauhojen teossa. Ensi vuoden World Cosplay Summit-karsinnat odottavat meitä jälleen ja suunnitelmat onkin jo lyöty lukkoon.. Nyt tarvitaan vain paljon ja PALJON harjotteluja ja kehitystä!

Aionkin osallistua useampaan kisaan vuoden aikana ja tehdä yhä parempia ja huolellisempia cosplay-projekteja. Seuraavan kerran lavalla minut voi nähdä Oulun Chibiconissa yksin ja Frostiinkin on kaverin kanssa suunnitelmia! (:

Ja seuraava projekti? Tämän vuoden pääprojektit ovatkin nyt kasassa, joten nyt on aikaa tehdä pienempiä asuja ja muokkailla vanhempia. Kuitenkin seuraavan coni-kauden ensimmäistä asua alan kuitenkin jo pikkuhiljaa väkertämään. Hahmo on Mako sarjasta Legend Of Korra ja asu on perjantaina alkaneesta kakkoskaudesta.


Seuraavaan postaukseen! Kleinin Photoshoot-kuvia ja hivenen stooria, miten asu valmistui. Kiitokset vielä WCS-yleisölle ja kaikille, jotka meitä kannustivat ja tukivat! Ensivuonna taas! Parempana kuin koskaan!

2 kommenttia:

  1. Onko teijän esiintymisestä videoa? :3 Olisi kiva nähdä, kun en paikalla ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YouTubeen varmaan tulee jossain vaiheessa! (: Ilmoittelen bloggauksen yhteydessä, jos ilmaantuu!

      Poista