"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


maanantai 23. syyskuuta 2013

Kristallipallolla tulevaan.

Koneeni päätti tehdä oikein mukavan tempun ja kaikki Kleinin WIP-materiaali on kadonnut.. Enkä edes tiedä minne ja miksi. Tämän takia Kleinin WIP-postaus jää nopeaksi sepustukseksi, jossa kerron, mitä materiaalia mihinkin käytin.. Pahoitteluni! Lisäksi tässä bloggauksessa katsastetaan hivenen kristallipallolla tulevaan: tämän vuoden viimmeisiä tapahtumia ja.. Conikautta 2014! En malta odottaa sen käynnistymistä! Niin paljon tehtävää ja level upattavaa!

Klein - Pikainen WIP

Kankaista ja ompelusta en ajatellut sen enempää sanoa, kun että kaikki ovat puuvilla-kangasta. Sanotaanko, että olin muuten erittäin tyytyväinen materiaaliin, mutta hyväluoja tuo kangas ei hengitä! En voinut valittaa, että olisi ollut jotenkin viileä tuon pakkauksen sisällä.

Propeista kerronkin sitten enemmän. Kuten aikasemmissa WIP-postauksissa olinkin jo kertonut, on isoin panssari tehty täysin Finfoam aka treenimatosta, jota saa n. 12,00€ hintaan Biltemoista. Lämpömuokattavaa ja erittäin kestävää tavaraa, johon olin järkyttävän tyytyväinen! Käsi-armorien muoto on tehty tutusta Wonderflexistä, jotka sitten päällystin Softiksella, jotta sain niihin "pehmeämmän" näköisen pinnan. Muuten hyvä vaihtoehto, mutta maali ei tahtonut pysyä.. Pitäisi ostaa sitä lakkaa.

Olkapanssarin muotoon käytin vihdoin ja viimmein Worblaa, johon tykästyin enemmän kuin Wonderflexiin. Lämpömuokattavia ja kestäviä molemmat, mutta Worblaa pystyi modaamaan vielä enemmän! Kun muoto oli valmis, päällystin koko homman paperimassalla. Ihan tyytyväinen olin valintaan.

Ja viimeisenä miekka. Modasin vanhasta miekasta ja huotrasta, jotka isäpuolen kanssa tehtiin joskus vuonna nakki ja keppi. Terän ja kahvan erottava osa on softista.

Kristtalipalloon katsominen

Tänä vuonna tapahtumia olisi vielä kaksi, Katsudocon Jyväskylässä 12-13.10 ja Chibicon koto Oulussa 9.11. Ensimmäisenä mainittu jää meikäläiseltä käymättä toisen tapahtuman vuoksi, mutta Chibiconiin olen ehdottomasti menossa. Suunnitelmissa olisi pitää myös pientä luentoa samalla porukalla, millä vedimme Mies & Cosplay Oulun Animeseminaarissa. Kannattaa tulla tsekkaamaan!

Tälle vuodelle uusia asuja ei ole enään tulossa. Yritän pysyä mahdollisimman hyvin 4 pukua/vuosi ja nyt olen saanut hyvin tämän kasaan (Kagamista & Sanjista toki kaksiversiota). Chibiconiin onkin tämän vuoksi tulossa yksi tämän vuoden puku - Naruto Uzumaki pelistä Naruto Shippuuden: Dragon Blade Chronicles. Tarkoituksena on siis hivennen päivitellä ja parannella asua.. Ja ottaa ensimmäinen level uppi. Kisaamaan olisi tarkoitus mennä! (:

Conikausi 2014 - Sunnitelmat

Asia, mitä odotan aivan järkyttävästi nyt, on uuden conikauden alkaminen Chibiconin jälkeen! Tarkoituksena on kehittyä niin asujen teossa, esiintymisessä kun muuhunkin Cosplayhyn liittyvässä, joten vuodesta tulee aivan mahtava! Lisäksi conikauden lopulla haaste odottaa uudestaan: World Cosplay Summitin karsinnat.

Mitäs on tulossa? Olen viimme viikonlopun pohtinut projektilistaa kuntoon ja nyt homma alkaa näyttämään valmiilta. Valitsin neljä ns. "pääasua", jotka on tarkoitus toteuttaa täysin itse ja jokaisella olisi tarkoitus kisata. Näin saan mahdollisimman paljon treeniä niin asujen tarkkaan tekemisestä ja esiintymisestä. Ns. Elie Fourin lisäki teen myös pienempiä projekteja, jotka tulevat mm. ryhmiin. Niistä lisää myöhemmin!

Ensimmäisenä listalla on jo täällä aikaisemmin mainittu Mako sarjasta The Legend of Korra. LoK:in kakkoskausi starttasi Tracon viikonloppuna ja tykästyin sen kauden herran asuun niin mahdottomasti, että päätin tehdä sen. Lisäksi asun ensimmäinen esiintyminen on suunniteltu Desucon Frostbiteen, joten homma toimii entistäkin paremmin: asu oli talveen suunniteltu ja kausikin sijoittuu lumisiin maisemiin. Mahtavaa PhotoShoottia siis tiedossa! (: Lisäksi ystäväni on tekemässä Korran saman kauden asulla ja.. tarkoituksena olisi lähteä kehittämään taitoja esiintymiskilpailussa!


Toinen asu onkin GBA-pelien ystäville tuttu. Olen kaun.. KAUAN jo halunnut tehdä Pokémonien ihmeellisestä maailmasta cossin ja valinta "päähenkilöiden" keskuudesta on ollut vaikea. Viimmeisen päätöksen tein Redin, Rubyn (Brendanin) ja Blackin (BW2) välillä ja lopulta päädyin GBA-pelien mies-sankariin Rubyyn aka Brendaniin. Asuja oli kaksi, Ruby- ja Emerald-versio, joista päädyin sitten jälkimmäiseen. Aivan järkyttävän kivat värit! Asun deadlinestä en osaa sanoa vielä sen tarkempaa, mutta sijoitus on alku-ja loppukeväälle. Gonna catch 'em all!

Kolmantena olisi sitten suosikkihahmoni cossiminen uudestaan toisella asulla. Siitä asti, kun näin kyseisen asun mangassa, minulle tuli pakollinen tarve saada toteuttaa tämä. Ja nyt on vihdoin sen aika: Naruto Uzumakin Final Nine-Tails Chakra Mode. Olen jo kauan aikaa pyöritellyt päässäni idoita siitä, miten asua lähden tekemään ja mitä materiaaleja käyttäisin, jotta saan asuun chakran paljouden esille. Ainakin näin päässä homma tuntuu toimivalta, joten toivotaan että homma toimii myös oikeasti! (: Kesälle on tämä asu tulossa.  

Viimmeisenä on myös Brendonin tapaan tulossa itselle nostalgiaa herättävä hahmo. Pelisarja Kingdom Hearts on ollut sydämmestäni ensimmäisestä osasta lähtien ja olen jo kauan yrittänyt löytää itselleni hahmoa, joka voisi toimia. Suurimpana ongelmana on ollut, että suosikkihahmoni ovat olleen niin lyhyitä (mm. Sora), että pitkällä kropallani homma ei toimisi yhtään. Onneksi Kingdom Hearts: Birth By Sleep antoi tilaisuuden ja tarjosi pitkää päähenkilö hahmon: Terran. Pääsen viimmein väsäämään itselleni Keybladen ja leikkimään Keyblade Masteria! Lisäksi sain kokoon kaksi muutakin päähenkilö (Ventus & Aqua), joten PhotoShoottailusta tulee mahtavaa! (: Loppukesää odotellessa! 

Siinä pitäisi olla kaikki tällä kertaa! Ensikerralla uskoisin, että lähdetään käymään katsomassa kankaita Makolle ja asua aletaan jo työstämäänkin. Lisäksi Naruton DBC-asun muokkauskuvia on mitä luultavammin tulossa. Eli ei kuin ensikertaan!

4 kommenttia:

 1. Tuun edelleenkin kuolee ton Aqua kanssa XDD Tungen luoksesi väsäämään Keybladeja :l

  VastaaPoista
 2. Nähdään Chibissä! Ja jos olet sinne vetämässä luentoa taas mikä on yhtä viihtyisä/kiinostava ku Animeseminaarin "Mies & cosplay" luento niin saatan hyvinki tulla paikalle!

  Ja myös approovaan Brendan cossia!! Tykkäsin itse tosi paljon Gen 3 peleistä, paljon aikaa tuli niihin kulutettua!

  VastaaPoista
 3. Jos suunittelet jotaki luentoa Chibissä niin kerro pois! Saatan vielä tulla katsomaan :)

  Oi, Brendani! Gen 3 oli ihana! Toivon että bongaan sut sielä sitten!

  VastaaPoista
 4. voi rubyyy~<3
  itellä oli joskus suunnittelilla May, mut sit se vaihtuki Leafiks/Greeniks/Blueks, mikskä sitä LG/FR mimmii ny ikinä kutsuukaa :'D

  VastaaPoista