"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


Thaki | Tomi


"Kuka?" Täältä löydät tarkempaa tietoa blogin ylläpitäjästä ja bloggaajasta, Thakista. Lisätietoa saa kysellä jättämällä esimerkiksi komentin tämän sivun alakohtaan, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tombechi@hotmail.fi tai pistämällä yksityisviestiä THAKI Cosplayn Facebookkiin.

Thaki on ns. cosplay "alter ego", jonka takana pyörii Tomi niminen cossaaja. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Nimi: Oikea nimeni on Tomi, jonka japanilainen kanji on  ja joka tarkoittaa vaurautta, rikkautta, onnea ja kohtaloa (Kuunnelkaa One Piecen ensimmäinen tunnarin "We Are" alkusanat). Muita minusta käytettyjä nimiä on Tombe ja Tomppa. Täällä cosplaymaailmassa "alter egoni" on Thaki

Ikä: Olen syntynyt vuonna 1993, tarkka päivämäärä on 20.4 eli 420 joka voi tarkoittaa joko 4:20 tai 4/20. Nämä kaksi ovat kannabiksen käyttäjien onnen kellonaika ja päivämäärä, sillä tuo kellonaika on yleisin aika käyttää kannabista ja tuona päivämääränä kannabiksen käyttäjät kokoontuvat yhteen mitäpä muutakaan kuin polttamaan kannabista. Samainen päivä on huonoksi onnekseni myös Adolf Hitlerin syntymäpäivä. Eli olen 22 vuotta. 

Synnyinpaikka: Olen alunperin kotoisin Keski-Lapista, Sodankylän kunnasta. Vaikka kylää leikkisästi kutsutaan myös Pyssykyläksi, ei kylän alkuperäisellä nimellä ole mitään tekemistä sotaisan historian kanssa. Nimestä on tehty muutamia teorioita, joista suosikkejani ovat nämä kaksi:

1. Sodankylässä virtaa joki nimeltä Kitinen, josta on ennen vanhaan saatu paljon harreja. Harria kutsutaan saamen kielellä nimellä Soada ja tästä kylä on saanut alunperin nimensä. Soadakylä eli Harrinkylä.

2. Sodankylä on ennen muinoin ollut nimeltään Sovankylä. Sova on lapin yksi alkuperäisistä sukunimistä ja se voi myös tarkoittaa kahden joen liitoskohtaa. Sodankylässä liittyvät toisiinsa Kitinen ja Jeesiö.

Asuinpaikka: Asun tätä nykyään MikkelissäUrpolan asuinalueella. Mikkeli sijaitsee Etelä-Savossa ja on tunnettu Päämaja kaupunkina Mannerheimin vuoksi. Tätä ennen olen asunut Kuopiossa ja Oulussa.

Työpaikka/Opiskelupaikka: Opiskelen Mikkelin ammattikorkeakoulussatoista vuotta Yhteisöpedagogiksi eli Nuorisotyön ja Kansalaistoiminnan asiantuntijaksi. Tarkoitukseni on valmistua vuoden 2017 keväällä ja pyrin suuntaamaan koulunuoristotyöhön, nuoriso-ja vapaa-aika tehtäviin kunnalle tai opinto-ohjaajaksi. Työskentelen koulunohella siivoisfirmassa.

Vapaa-aika:  Koulun ja töiden ohella nautin löhöillä kotisohvalla tai erilaisten projektien kimpussa. Harrastan cosplayn ohella lenkkeilyä, salilla käyntiä, video-ja valokuvausta ja silloin tällöin piirtelyä. Olen myös veljeni mukaan "kotikissa" eli rakastan olla kotona ja sisustella sitä oman näköiseksi. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FavAnimangat: Olen täyspäinen Shonen genren fani. Suosikkisarjoja tästä genrestä on mm. One Piece, Naruto, Hunter x Hunter, Bakuman, Katekyo Hitman Reborn! ja One-Punch Man. Muita suosikkeja on Eyeshield 21, Kuroko no Basket, Digimon Adventure (I ja Tri) ja Tengen Toppa Gurren Lagann.

Muut suosikkisarjat: Seuraan myös muutamia länsimaisia piirrettyjä ja näyteltyjä sarjoja. Suosikki piirrettyjä on Avatar: The Last Airbender, Gravity Falls ja Star vs. The Force of Evil. Näytellyissä sarjoissa ja leffasarjoissa paikat vie How I Met Your Mother, Frendit, Flash, Star Wars saga, Lord of the Ringsit ja Hobittin kaksi ensimmäistä leffaa. Myös Marvel leffat ovat kovajuttu. 

Suosikkihahmoja: Naruto Uzumaki (Naruto), Roronoa Zoro (One Piece), Mashiro Moritaka (Bakuman) ja Simon (Tengen Toppa Gurren Lagann). Esimerkki malleja minulle oikeassa elämässä ovat Naruto ja Muumimamma. 

Muuta tärkeää: Aloitin animen seuraamisen tietoisesti vuonna 2008, kun ystäväni esitteli minulle Naruto sarjan. Sen jälkeen aloin myös tarkkailemaan ruokakauppojen mangahyllyjä ja aloitin keräämään Yu-Gi-Oh sarjaa. Ennen tietoutta animangasta seurasin lapsena Digimon Adventurea, Pokémonia ja Duel Masterisa. Cosplayn aloitin vuonna 2009 kun kävin sen vuoden Kitaconissa Kemissä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti