"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


maanantai 12. toukokuuta 2014

Raportti & Photoshoot: Mammailua Cosvisionissa

Viikonloppu vierähti ja ensimmäinen kokonaan cosplaylle suunnattu tapahtuma käytiin kokemassa. Cosvision pidettiin Turun Logomossa 10-11.5 ja täytyy sanoa, että kyseessä oli varmasti suosikki tapahtumani tähän asti. En tiedä johtuuko tämä tilavasta ja hapekkaasta tapahtumapaikasta, ihanista työntekijä "kolleegoista", hyvästä ilmapiiristä vai mukavista kävijöistä, mutta joka tapauksessa nautin koko viikonlopun olostani. On siis aika tehdä raportti.

Meikäläisen matka alkoi perjantaina kun lähdimme viiden hengen porukalla autolla kohti Turkua. Matka meni todella nopeasti ja juttujen taso nousi kattoon. Perille päästyä yöpymisen hoiti jälleen kerran aina hyvät majoituksen antava Omenahotelli, joka sattui tällä kertaa olemaan alle kilometrin päässä itse tapahtumapaikka Logomosta. 

Lauantai lähti käyntiin jo seitsemältä sillä minun piti olla conipaikalla jo kahdeksaksi Yleismamman hommien vuoksi. Sain jotenkuten cossin niskaan ja päätin hoitaa loput vasta paikanpäällä kun hommiltani joutuisin (sen takia minua saattoi nähdä epävalmiissa cossissa lauantaina). Paikanpäälle päästyäni alkoikin koko päivän kestänyt vaihderikas työpäivä. Sen aikana tapasin vanhoja tuttuja sekä tutustuin aivan uusiin ihmisiin.


Kisat katsoin backstragella ja varsinkin kutsuvieraskisa jäi mieleeni. Porukalla oli aivan älyttömän hienot asut ja esitykset! Motivaatio nousi itselläkin aivan älyttömiin lukuihin. Voitto meni Rullarinkelille eli kotokaupunkiin. Onnea aivan mahdottomasti! Upea asu!

Töiden oltua ohi pääsin käymään nopealla photoshoottauksella. Koska jalat olivat raatoina ja mieli tahtoi kylmää suihkua, jäi photoshootti lyhyeksi ja lopputuloksena sain itselleni kolme kuvaa joista todella pidin. 


Sunnuntaina hommia oli reilusti vähemmän. Sääressä olevat lihakset olivat kuitenkin niin jumissa bootcoverien vuoksi, että päätin pistää omat kuteeni päälle tälle päivälle. Työpäivä meni todella leppoisasti ja aikaa conin kiertelyyn jäi paljon enemmän. En kerennyt jäämään päättäjäisiin, koska Turku-Oulu välissä kesti ajaa sen verran kauan.


Yleisesti Cosvision oli todella toimiva ja ihana coni. Tapahtumapaikkana Logomo ylsi Sibelius-ja Tampere-talon tasolle, sillä se oli todella suuri ja siellä oli hyvä ilmastointi. Lisäksi lähialue oli ihanne photoshooteille: erinlaisia taustoja oli älyttömästi (sen vuoksi vähän harmi, ettei photoshoottia kerennyt ottaa) ja näin ollen ne tarjosivat monenlaisia kuvia. Ehdottomasti uudestaan! Entäs ne työt?


Yleisenä cosplaymammana oleminen oli jossain kohdin hyvin kiireinen ja stressiä tuova. Aluksi pistin auttavien käsien kanssa backstagea kuntoon ja kun kisaajat alkoivat tulemaan paikalle oli tehtävänä ilmoittaa heidät kaikki paikalle olleiksi. Homma sujui hyvin vaikka kisaajia tulikin kaikista kolmesta ovesta sisään ja tämän takia sainkin mennä portaita ylös ja alas. Kun kaikki kisaajat olivat paikalla ja heidän tuomarointi+kuvauksena alkoivat, piti pitää huoli että aikataulut pitivät. Välissä aikataulu saattoi heittää pahastikkin, mutta rauhallisella tekemisellä homman sai jälleen nopeasti toimimaan. Kisojen viimmein alkaessa myös oma homma helpottui ja pystyin nauttimaan kisaajien esityksistä. 


Yleinen mielipide? Tykkäsin aivan järkyttävästi. Aivan sama vaikka homma oli välissä kiireistä ja stressin täytteistä, koska positiiviset puolet löivät ne kevyesti. Sain nähdä millaista on menon kisojen toisella puolen ja kerrankin oli coni jossa minulla ei ollut hetkeäkään tylsää! Lisäksi työporukka oli aivan mahtavaa ja missään hommassa ei joutun olemaan yksin: auttavia käsiä löytyi aina. 
Suosittelen cosplaymamman paikkaa kaikille niille jotka haluavat nähdä miten kisat pyörivät ja tykkäävät auttaa muita. 

-------------------------------------

Koska kuvia tuli photoshootista niin vähän, pistän ne myös tähän postaukseen. Enemmän kuvia on tulossa tulevaisuudessa. Ehkäpä Oulun keskustassa oleva sammakko patsas saa piaan seuraa? 

Hahmo: Naruto Uzumaki

Versio: Shippuuden-asu
Sarja: Naruto Shippuuden
Asu/Peruukki/Meikkaus: Itse tehty asu, meikki & peruukin modaus.
Kuvat: Rea Rautamies

Olen erittäin tyytyväinen tähän asuun. Sain tehdä monia asioita joita en ole ennen tehnyt (mm. bootcoverit, takki joka ei ole täysin yksivärinen) ja tämän takia tuli opittua aivan älyttömästi uutta! Kehittämisen varaa olisi edellä mainituissa bootcovereissa, sillä Narutolla olevat olivat niin "löysät", että sain melkein vetää niitä mukanani ja juokseminen ei tullut kysymykseenkään. Lisäksi kaulus heitti jonkin verran takapuolelta. Eli eikun näitä kehittämään!


Sellainen oli Cosvision. Seuraavaksi minut tullaan näkemään Kawaconissa Joensuussa. Sinne tuleekin yksi uusi asu josta tulen kertomaan enemmän ensi postauksessa! Ensi kertaan! Dattebayo!

1 kommentti:

  1. Mukavaa lukea minkälaista oli olla cosplaymammana (pappana? :'D)! Cosvision oli kyl munki mielestä aivan huipputapahtuma, toivottavasti järjestetään uudestaan Logomossa!

    Upeat photoshoot-kuvat myös!

    VastaaPoista