"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Asu syyniin 1: Simon The Digger

"Vielä yli kuukausi aikaa, hyvinhän tässä kerkeää saada cossin ennen deadlineä valmiiksi!" Näin sanot nyt, mutta katsellaampa sitten kuukauden jälkeistä fiilistä, kun ompelen ahdistuneena viimeisiä paloja asusta kokoon. Yukicon 3.0 järjestetään Helsingissä 27.-28.2 ja se avaa omalla kohdallani conikauden 2016. Conissa en pyöri rivikävijänä, sillä minut voi löytää infotiskin takaa yhtenä työntekijänä. Uusi kokemus sekin!

Olin myös vuoden 2015 lopussa asettanut deadlinen valmistuksessa olevalle asulleni eli Simon the Diggerin presidentti asulle sarjasta Tengen Toppa Gurren Lagann. Tämän viikon bloggauksen omistankin kokonaan "Asu syynille", jossa käyn lävitse mitä olen tähän asti tehnyt, mitä olen tekemässä seuraavaksi ja mitä on vielä täysin tekemättä. 

Asu syyni 1: Simon The Digger

Simonin asukokonaisuudesta tällä hetkellä valmistuksessa on sen suurin kokonaisuus eli takki. Takki ei ole pelkästään muodoltaa erikoinen (kats. takahelmaa), vaan se sisältää myös runsain mitoin erilaisia koristeista kuten kanttinauhaa, "olkatoppaukset" ja tähti koristeen selässä. Voin onneksi puhtain omatunnoin sanoa, että kaikki kankaat ja muut materiaalit on näitä varten jo hankittu. Ainoastaan yksi asia takkia ajatellen puuttuu ja se on vuorikangas (ja sitä kun sattuu tarvitsemaan sen verran, että kustannukset ovat suhteellisen hintavat). 

Takki alkaa olevaan muodoltaan ja istuvuudeltaan valmis. Sain yllättävän nopeasti oudoilla kaavoillani takin laskeutumaan suhteellisen nätisti ja uskon että vuori-ja tukikankaalla saan sen laskeutumaan vielä enemmän samanlailla kun se on Simonillakin (voi painovoimaton anime). Suuria ongelmia ei ole esiintynyt ja valmiiseen vaiheeseen kaivataan pelkästään juurikin vuori-ja tukikangasta. Suunnitelmissa olisi vielä tänään mittailla vielä kuinka paljon ensimmäiseksi mainittua tarvitaan ja käyn huomenna katselemassa Eurokankaassa, josko saisin budjettiin sopivalla hinnalla kyseistä tuotetta. Jos en, niin 25.päivä on onneksi opiskelun ohessa tekevän työläisen onnenpäivä eli palkkapäivä.
Kullan sävyinen kangas on pistetty paikoilleen nuppineuloilla ja periaatteessa voisin kiinittää sen jo kokonaan ompelukoneella yhdestä kohtaa... Mutta toista puolta minun silti pitää odottaa siihen asti, että saisin sen vuorikankaan, hehee. Tähtikuviosta en tahtoisi millään kertoa mitään, mutta koska olen itseironinen möhkäle, kerron ja näytän teille miten kädetön olen tämän tapaisissa jutuissa.


Kuvat vääntyneistä tähdeistä olivat vanhalla kännykällä, joten tässä teille Paint teokseni miltä ne näyttivät.
Tuossa on monia, monia ja monia kaavoitus yrityksiä jotta saisin tuollaisen oikealla puolella olevan tähden tehtyä. Ja en siis oikeasti ymmärrä miten tämä voi olla niin törkeän vaikeaa ja mahdottoman tuntuinen tehtävä minulle! Jos saisin tehdä sellaisen tarkan, hoikan ja nätin tähden homma toimisi paljon paremmin, mutta tuo on tollainen epämääräinen möhkäle jossa ei ole tarkkuuden hiventäkään! Hyvänen aika, tämän kanssa minä tulen kärsimään vielä pitkään!

Vuorikankaan oston ja kiinnityksen jälkeen alan tekemään takin alla olevaa kauluspaitaa sekä housuja. Animessahan nuo ovat kokoasu, mutta helpotuksen ja kätevyyden vuoksi (tahtoisin tosiaan käydä vessassa myös conipäivänä) päätin toteuttaa nuo erikseen. Hommaa helpottaa tuo lanteilla oleva kangaspala, joka mukavasti peittää nolon vilppini. Tulevaisuudessa varmaan teen myös kokoasun, sillä Simonin vankikohtauksesta olisi makia saada photoshoottia aikaan! Aika näyttää! Paidan ja housun lisäksi hommana on vielä kengät (pohjakengät bootcovereille löytyy) ja Core Drill, jonka työstön olen jo aloittanu worblasta. Siitä laittaisin mieluusti teille kuvan, mutta se on kadonnut työhuoneen syövereihin. Pitäisi varmaan joskus siivota tuokin.

Ja siinä oli ensimmäinen "Asu syyniin" postaus Simonista. Pistän seuraavan sen jälkeen, kun olen saanut vuorikankaan käsiini ja olen saanut sen sekä tukikankaan kiinnitettyä ja näin testattua, miltä helma näyttää sen jälkeen. Tämän lisäksi koska bloggaus tauko venähti mahdottoman pitkäksi joulun jälkeen, lisään myös tähän postaukseen Conikalenterini. Näytän teille nyt, mihin vuoden 2016 tapahtumiin olen melko varmasti ja täysin varmasti tulossa. Myöhemmin lisäilen tuonne Conikalenteri kohtaan myös conit, missä olen käynyt vuosien mittaan.

Yukicon 3.0, 27.-28.2.2016 @Helsinki: Varmasti tulossa.
Cosvision, 23.-24.4.2016 @Hämeenlinna: Varmasti tulossa.
Mimicon, 28.-29.5.2016 @Mikkeli: Varmasti tulossa.
Desucon, 24.-26.6.2016 @Lahti: Epävarma
Kawacon, 3.-4.7.2016 @Joensuu: Epävarma
Animecon, 9.-10.7.2016 @Jyväskylä: Varmasti tulossa.
Tracon, 3-4.9.2016 @Tampere: Ehkä.

Siinä ne olisi! Yukiconin jälkeen lisäksi paljastan seuraavan tämän vuoden cosplay projektin, jonka deadline mitä luultavimmin on Cosvisionissa. Mutta eiköhän siinä ollut kaikki tällä erään. Ensi viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti