"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


tiistai 7. tammikuuta 2014

Mielipide: Cosplay & Ruumiinrakenteet

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2014 kaikille blogini lukijoille & seuraajille! Let's GO! blogini on ollut muutaman kuukauden hiljaisempana ja syitä on useita. Ensiksikkin olen piettänyt pientä hengähdystaukoa World Cosplay Summitin jälkeen ja tehnyt kaikkea muuta kuin cosplayhyn liittyvää ajatustyötä. Toiseksi tämän takia on tullut kaikenlaisia uusia juttuja elämääni, jonka vuoksi ajattelulle ja tekemiselle ei ole oikeastaan jäänyt edes aikaa - hetkeäkään. Muutama päivä vuoden vaihteesta kuitenkin cosplay-ajatukset heräsivät horroksesta tajutessani, että uusi conikausi on startannut.

Ennen kuin suuntaan katseeni uusiin asuihin ja projekteihin, päätän kuitenkin herätellä blogia pienimuotoisella mielipidetekstillä. 

Cosplay & ruumiinrakenteet. Tämä kyseinen aihe on pyörinyt suomalaisessa cosplay maailmassa jo kauan. Silloin tällöin se nostaa päätään selvemmin ja aiheesta aletaan jälleen keskustelemaan. Pääkysymyksenä onkin: "Kuka saa cossata ja mitä?"Koko aihehan on päälähtökohtaisesti peräisin siitä, kun jollekkin "älykölle" on noussut mieleen cosplay-kuvia selatessaan hienoakin hienompi mielipide. Tämä mielipide kuuluukin näin: "Miksi tuo cossaa mukamas Yoko Ritonea, sehä on aivan väärän mallinen!" (Huom. sensuroitu versio. En halua käyttää edes esimerkissä blogissani sanaa: liika liha**). Tämän jälkeen tämä älykkö ei ole päättänyt jättää juttua tähän, vaan myös kirjoittaa cossaajalle kommentin sensuuroimatta, koska tämä tuottaa hänelle jotakin sairasta mielihyvää. Hänhän on kaiken verroin parempi, kuin puvun itse tehnyt cossaaja. 

Menee hetki ja Yoko Ritonan cossaaja huomaa iloisena, että joku on kommentoinut hänen ensimmäisestä asustaan jotain. Hän menee hymy poskillaan lukemaan kommentin, koska cosplay-maailmassahan kaikki ovat hyväksyviä ja avarakatseisia, sillä myös suurin osa heistä on kokenut paineita esimerkiksi koulumaailmassa. 


Kommentti on kuitenkin kaikkea muuta. Ei minkään laista positiivista palautetta itse asusta tai propista jotka hän on itse tehnyt. Ei. Tämä maailmanpelastaja on vain ja ainoastaan kommentoinut cossaajan ruuminrakennetta unohtaen kokonaan itse asun. ----

Ylempänä oleva esimerkki "kertomus" tiivistää hyvin sen, mistä koko aiheesta on kyse. Totta kai on myös on hyvä mainita, että tämän tapainen kommentointi ei rajoitu pelkästään internetin ihmeelliseen maailmaan, vaan nykyisin myös coneissa toisille huudellaan ties mitä törkeyksiä. Lisäksi kuten esimerkkiinkin pistin, voi jollekkin cossaus olla ensimmäinen. Arvatkaa vain, kuinka mukava tuommoisen jälkeen on enään jatkaa?


Jotta te lukijat saisitte selvän kuvan heti, mitä mieltä itse asiasta olen, mainitsen sen heti mielipidetekstini alkuun: kuka vain saa cossata mitä vain haluaa, eikä se ole ruumiin rakenteesta kiinni. Heti alkuun sanon, että itse olen suhteellisen normaali vartaloinen nuorukainen (ehkä jopa alakanttiin mennään) ja minulle ei ole suoranaisesti tultu sanomaan tai kommentoimaan mitään. Minulla on kuitenkin monia ystäviä ja tuttavia, joille tämmöistä toimintaa on tehty ja minun on älyttömän vaikea käsittää, miten kukaan voi tehdä tämmöistä. 


Olen lukenut ja kuullut lukemattomia kommenteja siitä, miten ihmiset oikeasti tulevat sanomaan, että cossaajan pitäisi katsoa ensin peiliin ennen kuin cossaavat mitään hahmoa. Perusteita on annettu ties millaisia:


1) Cossaajat ovat kuin malleja. He edustavat hahmoa mitä cossaavat.

2) Menetän yöuneni, kuin vastaan tulee väärän mallinen cossaaja hahmoon.
3) Kritiikki on hyvä ottaa vastaan. Ei saa heti loukkaantua.

Okei, ensiksikkin. Malleja? Well, nice! Ainakin kun minä päätin aloittaa cosplayn harrastamisen, päätin tehdä sen pelkästään hauskanpidon vuoksi ja tietenkin uskoin, että törmäisin sitä kautta coneissa samanhenkisiin ihmisiin ja saisin uusia kavereita. Tässä vaiheessa on oikeasti hyvä muistaa, että syitä cosplayn harrastamiseen on monia. MONIA. Osa tekee sen, koska tykkää hahmosta ja haluaa vain olla hänen vaatteissaan yhden päivän, kun taas toinen haluaa kisata ja tulla yhä vain paremmaksi ja paremmaksi. Mutta kannattaa muistaa, että molemmat tulevat conialueelle uskossa ja toivossa: hänet hyväksytään siellä, samanlaistensa joukossa.

Kisasta puolesta vielä sen verran, että tässä taas jollakin tavalla ymmärrän, että tuomaristo arvostaa enemmän, jos cossaajalla on myös yhdennäköisyyttä hahmon kanssa. Mutta kyllä meikäläinen katsoo aina ensimmäisenä sitä työnjälkeä lavalla: ompelua ja proppeja. 

Kakkoseen oikeasti en voi muuta sanoa, kuin että laita sitten hyvä ihminen silmät kiinni. Tai oikeasti kannattaa miettiä millä mielin sitä conissa oikein liikkuu. Ja kannattaako jättää kokonaan tulematta?


Kritiikki on kaksiteräinen miekka. Sitä pitää osata ottaa vastaan mutta on myös tärkeää, että sitä osaa antaa oikein. Kuka tahansa meistä osaisi niin mielistellä kuin myös vähätellä toisen asua ja kokonaisuutta, mutta harva osaa antaa hyvää, rakentavaa kritiikkiä. Eli jos henkilö A tulee haukkumalla arvostelemaan toisen asua ja vartaloa, niin hyvä luoja.. se ei ole kritiikkiä nähnykkään. Se on kuspäistä toimintaa. Ihan oikeasti.Minulla on suuremmat ulkonäköpaineet cosplay tapahtumassa, joihin menen hauskanpidon ja harrastuksen takia, kuin ulkonäkökriitisiä nuoria vellovassa opinahjossa. - Spitaalinen
Suoraan sanoen jokin on mennyt vikaan, ja pahasti. Tämän näkee suoraan Spitaalisen blogitekstistä (joka innosti minuakin vihdoin tästä avautumaan), koska tuo tuntuu olevan suurella osalla täysi fakta. Eikö ole outoa, että hauskanpitoon tarkoitetuissa coneissa ulkonäköpaineet ovat paljon, PALJON suuremmat kuin kouluelämässä. Eikö conit ole paikkoja, jonne saa mennä iloisin mielin sellaisena kuin on pelkäämättä, että joku tulee nurkan takaa haukkumaan ja arvostelemaan sinut ja vaivalla tehdyn cossisi lyttyyn. 

Lopuksi haluan sanoa, että on samalla jotenkin huvittavaa miten cosplay maailma on mennyt tähän jamaan. Luulisi, että suvaitsevaisuus olisi coneissa huipussaan, koska varmasti yli 50% conin käviöistä on kokenut ties millaista syrjintää, kiusaamista ja ilkkumista arjen kouluelämässä. Eikö tällöin ihminen tiedä, miltä tämä tuntuu ja yritä välttää sen tunteen aiheuttamista muille.


Kannattaa myös muistaa, että monelle painonhallinta on haastavaa ja se voi johtua monenlaisista sairauksista ja elämäntilanteista. Lisäksi, jos oma suosikki hahmo sattuu olemaan laihempi kuin sinä itse (ja hei, me puhutaan animesta/mangasta/peleistä -> anatomia kusee) ja haluat tehdä sen vain yhteen tapahtumaan, niin en minä ainakaan alkaisi rääkkäämään itseäni hengiltä sen vuoksi salilla ja juoksupoluilla, jos en niitä muutenkaan harrastaisi. Eri asia olisi, jos olisin tosiaan malli tai elokuvatähti ja saisin puhtaana käteen ison summan rahaa. 


En loppujenlopuksi tiedä, onko tekstini selkeä ja hyvä. Pääasia on itselle kuitenkin, että pääsin purkamaan oman mielipiteeni blogiini teille. Ihmiset, rakkaat cossaajat. Cossatkaa mitä haluatte, riippumatta siitä, mitä muut sanovat ja ovat mieltä. Näyttäkää arvostelijoille, että teillä ei kiinnosta heidän mielipiteensä ja tehkää sitä, mitä rakastatte. Annetaan kaikkien kukkien kukkia <3

Ensi kerralla astetta huolettomampaa tekstiä. Vuoden 2014 ensimmäinen asu Cosvisioniin!
21 kommenttia:

 1. Olen täydellisesti samaa mieltä.
  Ja toinen asia on se, joku on 10 kiloa ylipainoinen, asia on jotenkin rumaa jonkun mielestä.

  Joku on saman verran alipainoinen, ''oi että oot kaunis ja laiha!''
  ärsyttävää

  tämä oli hieno blogiteksti, ja toivon että se avasi jonkun silmiä ♥
  hyvää uuttavuotta c:!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä! Nykyisinkin maailmassa tämä liika laihuuden ihannointi on mennyt aivan sairaaksi. :((

   Niiden, jotka ihannoivat alipainoisia olisi hyvä muistaa, että senkin takana on yleensä jokin sairaus. Eivätkä itse alipainoiset välttämättä ole ollenkaan iloisia asemastaan..

   Ja kiitos! <3 :) Hyvää uutta vuotta myös sinne!

   Poista
 2. Ihan ensimmäiseksi: ei kannata sensuroida sanaa 'lihava' tai 'liikalihava'. Se ei varsinaisesti auta lihavuuden hyväksymisessä, yksilötasolla eikä suuremmalla mittapuulla.

  Kiva nähdä, että miehetkin tarttuvat tähän aiheeseen! Naisten ruumiit ovat enemmänkin sen kyttäilyn ja urputuksen kohteina, joten näkökulmat meinaavat jäädä melko naisvoittoisiksi usein. Aika paljonhan tästä on jo vuosien ajan puhuttu, mutta hyvä, että jaksaa vieläkin olla ihmisten mielissä. En sanoisi, että cosplaymaailma on mitenkään "mennyt" tähän jamaan, se on ollut siellä jo melko "alusta asti". Näin yhteisöllisen ja visuaalisen harrastuksen parissa melkein väkisinkin joutuu kohtaamaan sen, että 2D ja 3D ei vaan ole samannäköisiä, ja toiset ovat muhkumpia kuin toiset. Silloin Vanhoina Hyvinä Aikoina (ts. 2003) kun käytännössä kaikki cossaajat tunsivat toisensa, oli himpasti inhampaa haukkua toisia läskeiksi ja rumiksi; nykyään on aika paljon helpompaa huudella, kun se sellainen "me-henki" ei ole ihan yhtä vahvaa. Toisaalta nykyään kai on jonkinlaista painettakin siihen yhdennäköisyyteen enemmän, melkoisissa lakanaviritelmissä me silloin kymmenen vuotta sitten juoksenneltiin...

  Kaipa tässäkin on pitkälti kyse siitä, mitä kukin kokee oikeudekseen. Toisen mielestä hänen oikeutensa on määrätä näkemäänsä käyttämällä valtaansa (tässä tapauksessa sanoja) muita kohtaan, sen sijaan että käyttäisi valtaansa itseään kohtaan olemalla katsomatta. Vallastahan tässäkin on lopulta kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta! Jotenkin sitä vain on oppinut vihaamaan tuota sanaa sen kaiken negatiivisuuden takia. Mutta tuo oli hyvä pointti! :)

   Näinhän se on. Miehillä myös liika lihavuuden lisäksi hommaan otetaan myös useasti lihakset ja niiden uupuminen, koska sarjoissa 50% suosituista mieshahmoista omistaa edes jonkin tasoisen sixpackin.

   Alusta astihan tuo on varmasti on ollut olemassa. Kuitenkin tuntuu, että aluksi homma jäi internettiin anonyymien kommentointiin, koska juurikin tuo "Me-henki" oli conipaikoilla niin vahva. Nykyisin, kuin conien kävijöiden määrä kasvaa kasvamistaan, on helpompi tuntemattomalle sanoa suoraan mitä on mieltä.

   Jeps. Loppujen lopuksi vallan käyttämistähän tuo on. Kai sitä ihminen tuntee itsensä voimakkaammaksi ja mahtavammaksi, jos saa laukoa omia julmia kommentejaan muille ja näin ns. "alistaa" toisen omaan ajatusmaailmaansa. Julmaa on, niin kuin vallan väärinkäyttö yleensäkkin.

   Poista
 3. Kiitos tästä mieltäni rohkaisevasta tekstistä.. kaikkien kyllä pitäs ymmärtää meitä vähän pyöreämpiä.. ja eikö ne ajattele, jotka huutaa coneissa että : sinä pallero siellä! Oot läski! Jne. Nii sitä, että se jota se haukku, voi pahimmassa tapauksessa tehä itsarin, koska luulee ettei ole mihinkään?! Tämä haukkuminen pitäisi lopettaa, ja palauttaa se yhteis henki näihin cossaus juttuihin. kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti oli apua! ^W^
   Näinhän se on. Välissä sitä ihmiset ei tajua, että ne parikin sanaa voivat muuttaa toisen elämän kertaheitolla..

   Poista
 4. Näinpä! Olen vasta vuoden verran ollut mukana enemmän cosplayn piirissä ja minulle nuo ulkonäköjutut genren sisällä oli kamala järkytys. Musta kuka vaan saa cossata ketä vaan ja miten haluaa. Olen harrastanut larppausta 10 vuotta ja siellä en ole ikinä kohdannut samanlaisia ulkonäköön kohdistuvia kovia sanoja. Jokainen on saanut proppautua tyylillään ja ilmapiiri on kannustava. Tietenkin siellä on pienet rajoitukset, mutta siis yleisesti hyvä ilmapiiri ulkonäköön liittyvissä asioissa. Sitten tulin mukaan cosplayn maailmaan ja kuulen kuinka ihmisiä morkataan niiden ulkonäön takia. Itse olen pukeutunut miten olen halunnut ja coneissa vasta olen miettinyt että saankohan nyt selän takana kovaakin kritiikkiä. Se ei ole kyllä mun menoa haitannut, mutta kertoo vähän siitä ulkonäkö paineesta joka harrastuksen piirissä on. Eräs ihana saksalainen cossaaja Fahrlight kysyi hienosti:

  THINGS I NEVER WANT TO HEAR OR READ AGAIN:

  you can't call yourself cosplayer if you didn't make your costume yourself!

  You can't cosplay that character, your skin is not white!

  you can't cosplay this character, you are a guy/girl!

  you can't cosplay this character, you are too fat!

  you can't cosplay this character, you are too old!

  You are too ugly to be a cosplayer!

  or the worst

  You can not cosplay, because you sit in a wheelchair!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuolta saksalaiselta cossaajalta on tullut todella hienoa tekstiä! (:

   Yeah, olen itseasiassa kuullut että larpppaus piireissä homma on suvaitsevaista. En tiedä, cosplayssä ilmeisesti kilpailuhenkisyys on vain noussut niin isoksi.. Pakko haukkua toinen, että tuntee itsensä paremmaksi..

   Mutta hyvä että olen pysynyt tuolla kannalla myös cosplayn maailmassa! ^^

   Poista
 5. Se on niin sääliä että cosplaysta on tullut tämöinen "ulkonäkö voittaa" juttu, kyllä sen huomaa kenestä otettaan kuvia ja ei (vaikapa niistä mistä ei saata ola hienot asut ja proppit myös!). Voi sanoa että sun ulkönäkö on tärkeämpi kun se mitä osat tehdä mikä oiken raivostutta minua joskus. Kokemusta on tästä aiheeestä pittuuden takia. Itse olen saanut kuula että ei kannata cossata tietyä hahmoa (ja tämä hahmo sattuu juuri oleman törkeän rakas minulle, eli se all-time suosikki hahmo). Että tiedän hyvin kuinka kivuliasta asia on, se on kun puukko sydämestä läpi jos sanotan suoraan. Toki on tullut paljon hyviä kommenteja vastaan myös, että itsetunto on vielä kasassa (hyvä itsetunto muutenki). Tästä huomaa kuinka paljon tukea kavereista on.

  Ja minä joskus miettin että miksi semoisia cossaajia ei kunnioitteta kenellä on pokkaa ja itsetuntoa riitävästi että ne edes uskalta cossata hahmoa kenellä saata olla aivan eri kroppa, pituus, ihoväri etc.

  Kiitos kun kirjoittit tämän ja samaa mieltä olen asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi. Unohdin kokonaan tämän itseäkin piinaavan pituuden, jonka takia on meikäläisellekkin sanottu, että hahmoon en sovi. Kuitenkin esimerksiki Naruto Uzumaki lukeutuu meikäläisen yhdeksi suosikiksi kautta aikaen ja vaikka hahmon pituus on alle 180cm (ja meikäläinen liikkuu 190cm tienoilla), niin en ole antanut sen haitata. Jos hahmo on sinulle rakas, ja juuri sitä halua cossata niin TOTTA KAI sitä silloin cossaa :))

   Näitä cossaajia on vähemmän. Mutta tunnen kyllä muutaman jotka vetävät täysillä ruumiinrakenteen erinlaisuudesta huolimatta ja he näyttävät vielä pirun hyvältä!

   Poista
  2. Ymmärän! Minulla on juuri toisin päin pituuden kanssa! Olen aika tasaisesti 30 senttiä lyhyempi kun suosikki hahmo (kyseissä hahmo on Kratos Aurion Tales of Symphoniasta ketä on 186 cm), mutta usko pois se on IHANA kun joku tykkää sun cossista ja ei anna paskakaan sun pituudesta/kroppasta etc! Feels so good ja tekee sun päivän! Toivotavasti sinulla on myös tullut vastaan paljon hyvää sun Narutosta (ja muista cosseista myös). Meikä approvaa ainaski sun cosseista! :)

   Kyllä ajon jatkan cossaamista, pokka on että riitää siihen! Samoin, on tullut vastaan noita cossaajia myös! Mitä itse olen huommanut niin minulla on kaikki "kusipää elitistit" tullut vastaan Ruotsin coneissa jonku syyn takia. Suomessa minua ei oo vielä haukuttu miksikään (en tiedä jos se on vaan tuuria/sattuma, mutta minulla on enemän rento ja peloton olo Suomen coneissa) ja toivon että ei käy.

   Poista
 6. Hauska että innostin muitakin bloggaajia aiheen kimppuun =)
  Olen aikalailla samaa mieltä, vaikka voisin lisätä pointin: Ei tarvitse olla edes ylipainoinen saadakseen kommenttia niskaan.
  Sougan kommenttiin: Eräs ystäväni sai tälläisiä olet läski kommentteja coneissa kolme vuotta sitten kun aloitettiin yhdessä cosplay. Hän painoi silloin noin 60 kg, nykyään hän on vahvasti alipainoinen ja käväissyt sen takia jopa sairaalassa. Joihinkin tuollaiset huutelut voivat vaikuttaa vahvemmin kuin toisiin, ihmiset ovat erilaisia.
  Harmittaa vietävästi...Nooo, olen aika happy että näytän pistäneen lumipallon liikkeelle, katotaan mitä tulee xDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, kiitokset motivaatiosta! (: Kauan halunnut jo tästä kirjoittaa, mutta sun tekstisi antoi lopullisen potkaisun!

   Jees, kuten Jäätyneelle Enkelille jo mainitsin, unohdin mainita kokonaan muut ruumiinrakenteet, kuten oman rakkaan pituuden. Kommentteja lentelee niistäkin välissä aivan yhtä paljon.

   Poista
 7. Ihana teksti, samaa mieltä~
  Sitten on vielä nämä jotka valittavat että olet liian nuori. Esim. Olin viime traconissa ja kuulin keskustelun->

  Joku tuli juttelemaan jollekkin 10(?)w tytölle joka cossasi Gasai Yunoa. Sitten hän kysyi tytöltä että onko hän liian nuori tälläiseen? Tai että onko hän liian nuori anime ja manga harrastukseen? Kuuntelin hetken ja sitten alkoi riittää, (olin heihin päin mutta ystäväni oli kysyjän edessä) Siirryin katsomaan kysyjää, ja hän vaikutti jnt. 14w tytöltä joka on itse innostunut, oli cossit ja kaikki meikit kohdallaan~.Onneksi lapsi vain sanoi 'että tekee mitä haluaa'....Mutta ei ollut itsellä pokkaa mennä väliin...(mutta oli esteitäkin^^") Se on surullista....

  Olen nähnyt monia "isompia" Ihmisiä jotka cossaavat kaikenlaisia hahmoja jotka ovat laihoja...Ei sillä väliä :3

  Mutta miksi tästä kasvaa niin suuri ongelma? Itse ajattelen cosplay ja conikäynnit voimanlähteenä, conit ovat paikka jossa ketään ei syrjittäisi.. Jossa kaikki olisivat saman henkisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! ^w^ !

   Tuo puoli on meikäläiselle kokonaan uusi juttu.. O-O Olen kyllä monesti kuullut, kun joku on mukamas liian vanha cossaamaan.. mutta tosta nuoruudesta en olekkaan niin kauheasti kuullut.. Surullista tosiaan :((

   Näimpä! Itsellekkin cosplay ja conikäynnit ovat sitä varten, että näen pitkästä aikaa kavereita joita ei muuten näe ja saan omanlaista akkujen lataamista. Erittäin ahdistavaa, että näissä paikoissa tapahtuu myös tämmöistä ://

   Poista
 8. Hyvin kirjoitettu teksti. Samoja ajatuksia minunkin päässä. ON kummaa miten joillain voi mennä yöunet sen takia jos nyt sattuu kävelemään vastaan hieman isommankokoinen cossaaja.
  Minä tiedän isompikokoisia cossaajia, jotka tekevät niin hienoja cosseja, että he tekevät oikeutta hahmoilleen huolimatta siitä, ettei heillä ole sitä ranteen levyistä vyötäröä.
  Itse kuulun juuri siihen ryhmään, että vain odotan milloin joku tulee ensimmäisen kerran sanomaan päin naamaa että olen liian lihava -___- +kun nyt vain satun tykkäämään cosseista joissa näkyy hieman enemmän ihoa toisinaan-
  kaikenlainen syrjintä pitäis saada kitkettyä pois conipiireistä, kun niinkuin kirjoitit, monella on se tausta, että heitä ei ole hyväksytty siellä mistä tulevat.
  kiitos tästä tekstistä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! ^W^

   Näimpä! Suomessa on monia isokokoisempia cossaajia, jota loistavat asuissaan vaikka hahmo onkin itse sarjassa käsivärren levyinen! Kaikki arvostus oikeasti heille! Cosplaytä hienoimmillaan! (:

   Jeah. Se on vähä tätä, kun tietää että tommosta on niin sitä jotenkin oottaa millon tulee omalle kohalle. Varsinkin sillon, kun itse tiedostaa että ei nyt mene ihan mittasuhteisiin hahmon kanssa. Pituus on itellä aina vähän sellainen.. Mutta en anna haitata menoa! >8)

   Poista
  2. Sinulla on ollut iha loistavia cosseja, eikä se pituus ole haitannut yhtää!! :3 mie arvostan aina eniten sitä kädenjälkeä ja kovaa yritystä! Menestystä tälle vuodelle cossien parissa o/

   Poista
 9. http://www.xojane.com/issues/im-a-plus-size-cosplayer

  Luin tuon juuri eilen, ja nyt tämä käveli vastaan. Kamalaa on se, kun omasta tuttavapiiristä löytyy niitä, jotka sanoo että "kato nyt totakin kun se on noin paksu! Ei sen pitäis cossata tota!" Mutta ihanaa että löytyy ihmisiä jotka nostaa kissan pöydälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh! Pitääpä lukaista tuokin! (:

   Jooh se on todella raastavaa kuultavaa, kun kuulee kaverin puhuvan tuon tapaisia juttuja :(( Meidän kaveriporukka onneksi on tästä asiasta melko yksimielinen. Onneksi!

   Poista
 10. Rakkautta tälle tekstille. <3 On kyllä niin asiaa ja samassa radassa minäki kuljen mielipiteideni kanssa; antaa jokaisen cossata mitä lystää jos se heidät tekee iloiseksi. Conien pitäisi olla hengitysreikä arjesta ja sen paineista - annetaan nyt ihmisten pitää hauskaa just kuten tapahtumassa on tarkoituskin!

  VastaaPoista