"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kuukauden päivät Cosvisioniin.

Kiireitä, kiireitä ja kiireitä. Yliopiston viimmeiset kurssit pistää työtä eteen jatkuvasti ja edessä on kaksi reissua etelään päin. Mutta eiköhän tästä selvitä vaikka sitten lappilaisella raivolla! 

Takaon peruukki on samassa vaiheessa kuin viimmeksikkin. Huhtikuun rahatilanne näyttää myös ikävästi siltä, että kankaitakaan en tule tässä vaiheessa hankkimaan. Vähän olen kerennyt katsella Ebayn tarjontaa Dragoon Gtstä tai mahdollisen samannäköisistä kiekoista (jotka voin sitten muokata) ja ihan hyvältä näyttää niin saatavuuden kuin hintojenkin suhteen!

Cosvisionin asun Naruton eteen olen tehnyt vähän hommia. Viimme WIP-postauksessahan mainitsin, että olin aloitellut Naruton vasemmassa hihassa olevaa koristetteen tekemistä. Tämä koriste on nyt valmis ja olen siitä enemmän kuin tyytyväinen!Ensimmäinen versio keskellä olevasta ympyrän muotoisesta osasta ei lopulta mielyttänyt silmää, joten päätin tehdä homman kokonaan alusta. Käytin kuitenkin jälleen samaa materiaalia (wonderflexiä), mutta muutin hivenen tekotapaa. Ja tällä kertaa siitä tulikin juuri sellainen kun halusin!

Sivuilla olevat "puupalat" päätin lopulta tehdä softiksesta, kun huomasin niiden muodon (kts. ekakuva) katsellessani vanhoja jaksoja. "Puupalojen" ei tarvitsekkaan olla itsekseen niin paksut, vaan itse sarjassakin siinä on kaksikerrosta tuota materiaalia. Ja softiksen sai taivutettua juuri sopivasti tuollaiseen muotoon!

Kun koriste oli valmis, olikin aika kiinnittää se takin hihaan. Tässä kuvassa se on kiinnitettynä pelkästään tuosta ympyrästä kiinni, vaikka lopulta kiinniten sen myös kankaaseen noista "puupaloista", kuten se kuuluu ollakkin. Tämän vuoksi myös nuo "pultit" puuttuvat vielä kuvasta, koska niiden tarkoituksena on peittää ompelukohdat. Ovelaa eikö?

Vielä Narutolta puuttuisi otsapanta (ei, en ole vieläkään saanut ostettua sitä hopeamaalia ja kyllä, tuo koristeen ympyräkin pitäisi maalata sitten vielä hopeaksi..), kaksi pussukkaa ja kengät. Kenkiä alan tekemään lähipäivinä ja pussukat sitten viimmeisenä. Tuntuu muuten todella oudolta, kun cossi alkaa olemaan tässä jamassa näinkin aikasessa ennen conia..

Viimmeiseksi vielä mainitsen, että jätän Sage Moden kesälle. Syynä ei ole ensimmäisenä varallisuus vaan se, että saan parikseni Killer Been! Olemme jo kauan suunnitelleet tätä paricossia ystäväni kanssa ja päätimme vihdoin toteuttaa sen! En malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti