"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


torstai 9. tammikuuta 2014

Kiitokset & Asuprojekti: Jazz, Eternal Sonata

Aivan ensiksi. Kiitos kaikille tykkääjille & kommentoijoille edelliseen postaukseen! Oli aivan mahtava lukea erinlaisia näkemyksiä asiasta ja saada yleensäkkin ihmiset puhumaan aiheesta. Lisäksi oli todella mahtavaa, että osalle teksti oli rohkaiseva tekijä omassa cosplay-harrastuksessaan. Tuli todella, todella hyvä mieli! (: Uusia mielipidepostauksia on siis varmasti myös tulevaisuudessa tulossa cosplay-maailman sen hetkisistä aiheista. Heitin itselleni jopa villin ajatuksen, että yrittäisin joka kuukausi ottaa sen hetkisestä aiheesta kiinni ja kirjoittaa siitä tekstin.  Saapas nähdä! 

Ja täytyy sanoa, että 74 lukijaa.. Huhuh! Se on meikäläiselle aivan järkyttävän iso numero jo. Kiitokset siis uusille kuin vanhoille lukijoille! 2014 conikauden aloittaa nyt aivan uudella puhdilla!

Meikäläisen laskeutuminen conikauteen 2014 alkaa kuitenkin varovasti, sillä ensimmäiset kaksi suurta conia Yukicon & Desucon Frostbite jäävät käymättä. Ensimmäiseen syynä on yksinkertaisesti raha ja toisen aikoihin olen lähdössä käymään toista kertaa elämässäni ulkomailla! Kitaconiin saatan ilmestyä ja ajattelin kierrättää sinne Kagamia tai ehkä jopa Kleiniä.. Katsoo nyt miten aika (ja raha) riittävät!

Syyskuussa suunnittelemani lista tämän conikauden cosseista on kokenut hurjan muutoksen näiden kuukausien aikana, kun cosplay ei ole kauheasti pyörinyt mielessä. Tästä huomaa jälleen, miten asioita ei kannata myöskään cosplayssä suunnitella puoltavuotta pidemmälle... Uusia hahmoja ja ideoita pomppii mieleen taukoamatta! En siis nyt anna tarkkaa "Vuoden 2014 conikauden projektit" listaa teille julki (koska sellaista ei ole), vaan paljastan ensimmäisen projektini jonka ensiesiintyminen on Cosvisionissa 10-11.5.Ensimmäinen uusi tämän vuoden projekti on Eternal Sonata pelin mieshahmo Jazz. Itse pelin hankin viimme viikolla käytettynä Oulun Pelimiehestä ja pelitunteja on tällä hetkellä vasta muutama, mutta tykästyin heti tämän hahmon vaatetukseen ja proppiin. Varmistin myös pelin pelanneilta kavereiltani, ettei hahmon luonne olisi vastenmielinen tai ärsyttävä. Tiivistettynä Jazz on vakavahko, ystäviä puolustava pelin naistenmies, johon pelin sankarittaret ovat lääpällään. Jotain edistystä siis Sanjiin & Kleiniin?Jazzissa on paljon pieniä yksityiskohtia ja ompelutyö tuo täysin uusia juttuja meikäläiselle, jonka vuoksi olenkin todella tyytyväinen että Cosvisioniin on vielä aikaa! Kankaita ajattelin lähteä silmäilemään huomenissa ja jos vaikka tuohon valkoiseen "takkiin" saisi jo ne hankittuakin. 


Proppeja puolestaan on vähemmän, kuin esimerkiksi Kleinillä. Miekkaan minulla on jo vahvaa ideaan ja kenkiin materiaalia (EVA-foamia) löytyy porukoilta. Kaulassa olevan korun sain jo tänään väsättyä melkein valmiiksi, kun kaapinpohjalta sattui löytymään worblaa. Sain sillä mukavaa 3D-muotoa tuohon isoimpaan koristeeseen! (:


Vielä selänpuolella olevat koristeet, nauhat, maalaus, lakkaus ja tadaa! Se on siinä!

Olen myös vahvalla kannalla, että osallistuisin tällä asulla kisaan. Pitää kuitenkin muistaa, että ennen kuin käsikirjoittaa minkään laista esitystä, pitäisi minun pelata peli läpi... Noh. Onneksi on sitä aikaa.

Ne, jotka ovat seuranneet Facebookista mun ja veljen TEAM Tomppa sivustoa tietävätkin, että olemme päättäneet lopullisesti World Cosplay Summitin vuoden 2015 karsintojen asut. Esityksen suunnittelu ollaan jo aloitettu ja veli on saanut jo kaavoitettua omaa asuaan. Tästä se lähtee!

Ja vielä kerran kiitokset kaikille lukijoille (uusille kuin vanhoillekkin), kommentoijille, tykkääjille ja tukijoille! Teidän takia cossin tekeminen on vieläkin hauskempaa! (:

Ensi kertaan! Tulossa WIP-postausta Jazzin etenemisestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti